Przepis i sposób przygotowania na: Panga Eli w słoneczniku
2 jajka
10 łyżek bułki tartej
10 dkg słonecznika łuskanego
olej do smażenia
Z oleju,soku cytrynowego,przyprawy do ryb,ziół prowansalskich,czosnku granulowanego,soli i pieprzu przygotować marynatę.Odmrożoną pangę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Każdy filet przekroić na 3 części.Rybę posmarować marynatą i włożyć do lodówki na 3 godziny.Jajka dokładnie rozbełtać.Bułkę tartą wymieszać ze słonecznikiem.Rybę panierować w jajku i bułce tartej ze słonecznikiem.Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę na średnim ogniu z obydwu stron na rumiano.Smacznego!
Ja podałam pangę z surówką z kiszonej kapusty (przepis w mojej galerii) i ziemniaczkami.