Przepis i sposób przygotowania na: Roladki Eli z pangi
10 długich płatów pora
10 pomidorów suszonych z oleju (przepis w mojej galerii)
30 dkg pieczarek
1 mała cebula
10 dkg sera żółtego
olej
Rozmrożone filety umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Każdy filet przeciąć wzdłuż na dwie części.Z oleju,ziół prowansalskich,natki pietruszki,czosnku,soku z cytryny,soli i pieprzu,przygotować marynatę.Filety posmarować marynatą i włożyć do lodówki na 3 godziny.Płaty pora zalać wrzątkiem na 5 minut,wyjąć,przelać zimną wodą odsączyć.Pieczarki pokroić,cebulę posiekać i przesmażyć na 2 łyżkach oleju.Ser żółty zetrzeć,dodać do ciepłych pieczatek i wymieszać.Na desce rozłożyć płaty pora,na nie filety rybne,posmarować pierczarkami z serem,z szerszego brzegu położyć pomidor bez skórki,ściśle zwinąć i spiąć każdą roladkę dwoma wykałaczkami.W dużym głębokim rondlu rozgrzać olej,włożyć rybne roladki porem do dołu,przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu przez 25-30 minut.Po wyłożeniu na talerz usunąć wykałaczki.Smacznego!