Sajgonki z pieczarkami

Sajgonki z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 szt
  • mięsa mielonego, wieprzowo-wołowego

    1 kg
  • pieczarki

    30-40 dag
  • natka pietruszki

    1 szt
  • marchewka duża

    2 szt
  • sól, pieprz

    wg smaku
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • jajka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy. Marchew wraz z ogórkiem ścieramy na tarce. Paprykę kroimy drobno. Wszystko mieszamy wraz z natką. do wszystkiego dodajemy jajako wraz z przyprawami oraz makaronem i bułką tartą. Następnie papier do sajgonek pojedyńczo zanużamy w wodzie tak aby dało sie go zgiąć (by nie złamać). Nakładamy farsz do paieru i zawijamy. Smażymy w dużej ilości i na mocno rozgzanym oleju az do zarumienienia sie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna141

21.06.2011 09:06
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat