Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka z bekonem
10 plasterków bekonu (jeżeli są długie - to 5 wystarczy),
5 plasterków ogórka konserwowego,
10 cienkich i krótkich paseczków papryki konserwowej,
10 cienkich paseczków ze świeżego mango,
10 paseczków żółtego sera o szerokości 1 cm,
10 oliwek zielonych nadzianych papryką,
masło,
majonez,
natka pietruszki.
Plasterki ogórka przekroić wzdłuż na pół. Z bekonu wykroić plasterki odpowiadające mniej więcej wielkości kromeczki. Plasterki mango zwinąć w ruloniki.
Każdą kromeczkę posmarować delikatnie masłem, przykryć bekonem i ułożyć z jednej strony plasterek ogórka (pól plasterka znaczy) i paseczek papryki, z drugiej strony zawinąć delikatnie paseczek żółtego sera zakładając końce na siebie - w powstałe zagłębienie włożyć oliwkę. Chlusnąć mały kleksik majonezu i na nim położyć plasterek mango. Ozdobić natką.