Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Boczek przekładany papryką

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej
1/2 szklanki
cebula
1 sztuka
czosnek
3 ząbki
bazylia
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat
rozmaryn
1/4 łyżeczki
oregano
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat
sól
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat
boczek
1 kg
papryka czerwona
1 strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek przekładany papryką

Boczek opłukać, naciąć po wierzchu i wyjąć żeberka. Na marynatę: wymieszać olej z ziołami i roztartym z solą czosnkiem. Paprykę opłukać, wyjąć gniazdo nasienne, pokroić w paski. Cebulę pokroić na cząstki. Boczek natrzeć marynatą. W miejscach po żeberkach włożyć paski papryki i cząstki cebuli. Odstawić na kilka godzin. Boczek ułożyć na folii, piec ok.40min, sprawdzając czy jest miękki w środku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 15.03.2011 14:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak