Ptysie w wersji pikantnej

Ptysie w wersji pikantnej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ptysie

    12 sztuk
  • twarożek

    1 sztuka
  • papryka mielona

    1 łyżka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • śmietana 18 proc

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ptysie rozcinamy w poprzek. Twarożek rozcieramy ze śmietaną, pieprzem, solą do smaku i gałką muszkatołową. Dodajemy łyżkę mielonej papryki. Myjemy i oczyszczamy papryki. zcieramy je na tarce i te dodajemy do twarożku. Twarożek rozsmarowujemy grubo na ptysiach, nakrywamy górą i dekorujemy szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

04.12.2010 00:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat