Ucierana babka z czekoladą

Ucierana babka z czekoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    40 dag
  • cukier

    25 dag
  • masło roślinne

    20 dag
  • mleko

    200 ml
  • jajka

    5 sztuk
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • aromat cytrynowy

    1/2 łyżeczki
  • polewa czekoladowa

    1 opakowanie
  • płatki migdałowe

    5 dag
  • czekolada

    1/2 tabliczki
  • wiórki kokosowe

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę należy pokroić na drobne kawałki. Masło roślinne utrzeć, następnie dodać do niego cukier, jajka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, sól, aromat i wanilię. Wszystko należy dokładnie wymieszać, na koniec dodać pokruszoną czekoladę. Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem blaszki i piec około 45- 50 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto wystygnie należy polać je polewą czekoladową i posypać płatkami migdałowymi oraz wiórkami kokosowymi. Do ciasta można dodać także posiekane orzechy i posiekane migdały.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

14.01.2014 21:13
super wypiek

IKrakowianka

22.09.2012 20:04
świetny deserek

bercik1

24.11.2011 23:16
Fajna babka.

rakow2

06.09.2011 15:57
smaczna

Koper

29.01.2011 17:53
Fajna :)

Krzysztof42

19.12.2010 13:17
lubię babki

buksiak12

11.09.2010 17:04
aż ślinka leci

buksiak12

11.09.2010 17:04
aż ślinka leci

buksiak12

11.09.2010 17:04
aż ślinka leci

Dorota71

11.09.2010 16:18
mniam mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat