Pasztet\' z ziemniaków

Pasztet\' z ziemniaków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • jajka

    3 szt
  • margaryna

    1/3 kostki
  • mąka

    3 łyż
  • żółty ser

    5 dag
  • sól

    2 szcz
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszorować, opłukać, ugotować w łupinach, ostudzić, obrać, pokroić w plasterki. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na tłuszczu dodać ziemniaki i podsmażyć nie rumieniąc, przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego margaryną, zalać jajami rozkłóconymi z mąką i tartym serem, oprószyć solą i pieprzem. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać aż do zrumienienia się masy serowo jajecznej. Podawać z surówką z warzyw

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marcin46

25.09.2010 07:13
To mi się kojarzy z kuchnią wschodnią. Jemy wszystko co rośnie koło domu ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat