Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cappuccino
białka oddzielić od żółtek, ubić pianę na sztywno w trakcie ubijania dodać cukier, żółtka, ocet a na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Piec 35 minut w 170 stopni.
Biszkopt ostudzić i nasączyć ponczem.
MASA BUDYNIOWA
2 szklanki mleka, masło, cukier waniliowy, zagotować.
Budynie rozrobić w pozostałym mleku, i ugotować budyń.
Gorący budyń wylać na biszkopt, odstawić do ostudzenia.
Kawę zalać gotowaną wodą i wymieszać, następnie wsypać żelatynę, ostudzić.
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać ostudzoną żelatynę z kawą i delikatnie wymieszać.
Masę śmietankową wyłożyć na masę budyniową.
Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi.