Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

keks

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna Kasia
1/2 kostki
cukier
10 dag
Dowolny zapach
jajko
2
mąka
25 dag
mleko
4 łyżki
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
bakalie
2-3 garście

Przepis i sposób przygotowania na: keks

Tłuszcz utrzeć z cukrem oraz jajkami. Następnie dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać zapach oraz wlać mleko. Całość dokładnie z sobą połączyć na jednolitą i gładką masę. na samym końcu dodać obtoczone w mące bakalie. Upiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 19.01.2012 16:31
mniam
Margo1 11.09.2010 14:11
lubię keks

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak