Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Babka z krówkami

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krówki
15 dkg
masło
25 dkg
cukier
25 dkg
ajerkoniak
125 ml
jajko
4 szt
mąka pszenna
25 dkg
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
sól
szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z krówkami

Margarynę utrzeć z cukrem i solą. Dodawać po jednym jajku i ucierać. Dodać ajerkoniak mąkę z proszkiem i dobrze wymieszać. Na końcu dodać drobno pokrojone krówki. Formę wysmarować i wysypać tartą bułką, piec około 45 min w 160 st. Sprawdzić patyczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.02.2012 08:17
super
oliwkowa
oliwkowa 04.06.2011 17:52
Extra :D:D:D
Edyta38 17.05.2011 18:02
extra
berys18 23.03.2011 08:28
fajny przepis
matii6 18.10.2010 14:38
na pewno będzie smaczna
Karolcia12 18.10.2010 14:16
musi być apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak