Rogaliki orzechowe

Rogaliki orzechowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    15 dag
  • mączka cukrowa

    15 dag
  • jajka

    4 sztuki
  • orzechy włoskie

    4 łyżki
  • bułka tarta

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę z cukrem utrzeć do do białości. Pod koniec dodać żółtka i jeszcze ucierać. Wymieszać mleko z ubitą pianą i orzechami zmieszanymi z bułką tartą i proszkiem. Piec na szerokiej blasze ok. 20 minut. Zimne polać lukrem lub polewą czekoladową. Posypać zsiekanymi orzechami. Po zastygnięciu wykrywać szklanką półksiężyce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewaa

26.01.2012 20:45
super

maciek7

12.01.2012 19:22
pycha

rakow2

18.12.2011 15:04
mniam

rakow2

29.05.2011 13:23
rogaliki zawsze chętnie jem

Krzysztof42

03.11.2010 15:47
lubię rogaliki

anja3107

13.07.2010 19:14
ja też ;-)

iwa643

04.05.2010 13:26
spróbuje zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat