Przepis i sposób przygotowania na: Sernikowe ptasie mleczko
Żółtka, masło utrzeć na puch, dodać ser, obie mąki a na końcu ubitą pianę z białek z cukrem.
Sernik włożyć do dużej brytfanny wysmarowanej tłuszczem.
Piec w 180 stop.
PIANKA
Do mleka wsypać śnieżkę, ubijać robotem 5 minut.
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 1 szklance wody, odstawić do stężenia.
Stężoną galaretkę dodawać do ubitej śnieżki, ciągle ubijając.
Piankę wyłożyć na ostudzony sernik.
W piankę powkładać biszkopty, polać je polewą czekoladową i ułożyć po jednej lub dwie rodzynki na każdym biszkopcie.
Galaretki pomarańczowe przygotować według przepisu na opakowaniu.
Tężejące galaretki wylać na biszkopty, odstawić do lodówki do stężenia.