Uszka z kapusta i grzybami

Uszka z kapusta i grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    40 dag
  • woda letnia

    1 szklanka
  • jajko

    1
  • szczypta soli

  • oliwa

    1 łyzka
  • kapusta kiszona

    30 dag
  • cebula

    1
  • sól, pieprz do smaku

  • liście laurowe

    3-4
  • grzyby suszone

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby zamoczyc w gorącej wodzie gdy zmiękna drobno je pokroić. Cebulę drobniutko pokroić i podsmażyć. Kapustę gotować aż będzie miękka. Następnie wycisnąć sok, i drobno ją pokroić. Grzyby kapustę i cebulę połączyć i razem podsmażyć z liśćmi laurowymi i doprawić. Przed nałozeniem farszu liscie usunąć.
Składniki na ciasto zagnieść, aby było sprężyste. Cienko rozwałkowac jak na pierogi i pokroic na kwadraty o bokach o ok. 5-6 cm. Na każdy kwadrat nałożyc łyżeczkę farszu i złożyć na trójkąt. Następnie jednakowe boki trójkąta złożyć do siebie, a trzeci bok lekko odgiąć do tyłu.
Gotowac w osolonej wodzie aż do wyłynięcia na powierzchnię.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat