SAJGONKI PO UKRAIŃSKU

SAJGONKI PO UKRAIŃSKU

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso wieprzowe

    50 dag
  • kiełki sojowe

    10 dag
  • grzyby mun

    1 opakowanie
  • garść makaronu sojowego

  • cebula

    1 szt
  • jajka

    2 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
  • składnik niedostępny

    20 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wymieszać z kiełkami, umytymi i drobno pokrojonymi grzybami mun. Cebulę pokroić w kosteczkę, dodać jajka, przyprawy, sparzony makaron sojowy i wszystko razem bardzo dokładnie wyrobić.
Każdy arkusik papieru ryżowego zamoczyć w wodzie a kiedy będzie miękki wyjąć i nakładać farsz. Zwijać ruloniki jak naleśniki na krokiety. Smażyć w dużej ilości rozgrzanego oleju. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat