POLSKI BARSZCZYK GRZYBOWY ZE ŚWIEŻYCH GRZYBKÓW

POLSKI BARSZCZYK GRZYBOWY ZE ŚWIEŻYCH GRZYBKÓW

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    5-6 szt
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    2 łyżki
  • liść laurowy

    1 szt
  • przyprawa do zup

    do smaku
  • woda

    5 litrów
  • cebula podsmażona

    2 szt
  • mąka

    3 łyżki
  • śmietana 12%

    do zabielenia zupy
  • żurek

    1/2 butelka
  • Bulion grzybowy

    2 kostki
  • grzyby świeże

    1 kg
  • ziele angielskie całe

    3 ziarna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie wypłukać, pokroić drobno, wstawić do garnka zalać wodą i dodać wszystkie przyprawy. Gotować ok 1 godziny do miękkości. Ziemniaki obrać i całe ugotować osobno. Gdy grzyby będą już miękkie zrobic zacierkę z mąki i wody dodać to do grzybów by lekko zagęścić barszcz, na koniec dodać barszcz, zasmażoną cebulkę i śmietanę. Ziemniaki odcedzic gdy będą miękkie i podawać do barszczu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

27.11.2011 21:27
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat