Ziemianki na szybko z patelni

Ziemianki na szybko z patelni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    200 gram
  • upieczone mięso

    200 gram
  • smalec

    2 łyżki
  • jajka

    4
  • sól

  • pieprz

  • pomidory

  • pietruszka

  • ziemniaki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twardsze ziemniaki pokroić w plastry, miększe ziemniaki w kostkę. Obrana cebulę pokroic w kosteczkę, mieśo na cienkie paski. Ziemniaki smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Dodać pokrojona cebulę i mięso. Dalej smażyc przez 5 minut, często obracając. Posolic i posypac pieprzem. Ziemniaki z miśeme zalać jajkami roztrzepanymi w 4 łyżkach wody i tak długo trzymać na ogniu aż się jajka zetna. Posypać pietruszką i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat