Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapiekanka z warzyw

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pokrojone na talarki pory
2
posiekane łodygi selera naciowego
2
marchewki pokrojone na cienkie plasterki
2
różne jarzyny korzeniowe
0,5 kg
pomidory z puszki w kawałkach
400 gram
suszone oregano
łyżeczka
czarny pieprz
pieczarki
170 plasterki
cydr
6 wytrawny
cebula
1 plasterki
papryka czerwona
1 (pokrojona)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z warzyw

Rozgrzać piecyk do 180 st. C. Cebule, por, seler, marchewkę papryke, warzywa korzeniowe i pieczarki umieścić w dużym żaroodpornym naczyniu i dobrze wymieszać. Dodać pomidory, cydr, tymianek, oregano, pieprz i wymieszać. Przykryć i piec w środkowej części piecyka, mieszając raz czy dwa, aż warzywa będą miękkie (1-1,4h) Przystroić bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 30.11.2012 16:45
pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak