Powidłowa kaszka

Powidłowa kaszka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szklanki
  • kasza manna

    6 łyżek
  • jajka

    2
  • cukier

    5 łyżki
  • powidła

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do zimnego mleka wsypujemy kasze i 3 łyżki cukru, gotujemy az kaszka zrobi sie gesta, ciagle miezamy. Z żółtek ubijamy razem z cukrem kogiel mogiel, a z bialek ubijamy sztywna piane. gdy kaszka jest juz zimna miksujemy ja, dodajemy ubite żółtka, dodajemy powidla i miskujemy. dodajemy piane i delikatnie mieszamy, przekladamy do pucharków.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sundaytn

07.05.2011 00:22
dla maluchów;p

marta0906

19.11.2010 18:30
Lubię kaszkę

Magdalena/26Mooi

06.11.2010 19:04
pewnie dobre;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat