Zupa pomidorowa z mięsem

Zupa pomidorowa z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kość kulinarna wolowa albo wieprzowa

  • makaron świderki

  • koncentra pomidorowy

  • śmietana 18 proc

  • pieprz ziarnisty

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wrzucamy kośc do garnka i gotujemy do uzyskania wywaru.
Wyciagamy kosc i odkladamy na bok.
Do wywaru dodajemy makaron świderki (zalezy ile kto lubi)
Gotujemy na pół miekko, dodajemy kocentrat pomidorowy.Gotujemy kilka minut doprawiając pieprzem ziarnistym i solą. ewentualnie kucharka
Odstawiamy z ognia dodajemy śmietanę + mięso z kości.
CZekamy kilka minut aż zupa przejdzie i gotowe
Smaznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat