Przepis i sposób przygotowania na: Adwokacik
Wrzucić do tej mieszaniny połamane dwie tabliczki gorzkiej czekolady i ją roztopić łącząc czekoladę z masłem i cukrem.
Zdjąć z ognia i przestudzić.
Mocno schłodzoną śmietanę ubijać, gdy jest prawie ubita dodać chłodną, ale płynną czekoladę i nadal miksować do momentu aż masa będzie miała konsystencję gęstej masy.
Pierwszy płat biszkopta ułożyć na tortownicy bądź talerzu, 1/3 advocata rozprowadzić po cieście i chwilę odczekać aż się wchłonie.
Posmarować biszkopt masą.
Następnie położyć kolejny biszkopt, polać advocatem i odczekać aż wchłonie się w biszkopt.
Położyć trzeci biszkopt i też zrobić to samo co z poprzednimi. Wyłożyć resztę masy czekoladowej, rozsmarować na wierzchu i po bokach i zrobić na górze wzorki widelcem.