Kompot śliwkowo-winogronowo-jabłkowy

Kompot śliwkowo-winogronowo-jabłkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    0,5 kg
  • jabłka

    5 sztuk
  • cukier

  • woda

  • winogrona

    2 garści
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obieramy - kroimy na ćwiartki. Śliwki przekrawamy na pół - usuwamy pestki. Owoce myjemy, zalewamy wodą i gotujemy na niewielkim ogniu około 30 minut, słodzimy wg uznania.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jolaxa

20.01.2011 20:51
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat