Naleśniki po kijowsku

Naleśniki po kijowsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • jajka

    2 szt
  • mleko

    1 szklanka
  • sól

    do smaku
  • cebula

    1 szt
  • ziemniaki ugotowane

    0,5 kg
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • twaróg

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jajek, mleka i szczypty soli zrobić ciasto. Upiec cienkie naleśniki.
Na patelni zeszklić drobno pokrojoną cebulę, dodać do przegniecionych przez praskę zimnych ziemniaków i sera twarogowego. Dodać sól i pieprz do smaku, wszystko razem przemieszać. Na gotowe naleśniki wykładać po łyżce farszu, zwinąć w rulony i zrumienić na oleju.
Podawać z sosem pieczarkowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kasia36

06.05.2013 21:27
Ciekawy przepis

Iwusia

05.05.2013 23:36
takich jeszcze nie jadłam

cooleczka

24.09.2012 18:02
farsz przypomina mi moje ulubione pierogi ruskie :)

zuzanna_z

22.05.2012 14:12
ciekawe

zuzanna_z

17.05.2012 12:25
super

romanrafal

20.02.2012 08:35
smaczne

olkaaa

09.02.2012 10:42
chętnie spróbuję

Mariusz10

04.06.2011 23:30
uwielbiam naleśniki

MAR3STA

06.02.2011 17:21
fajna nazwa;)

Goya

24.11.2010 12:46
smakowicie wygladają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat