Czekoladowiec z wiśniami

Czekoladowiec z wiśniami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ramy cremefine do gotowania

    100 ml
  • cukru pudru

    16 dag
  • mąki pszennej tortowej

    24 dag
  • mrozonych wiśni

    20 dag
  • proszku do pieczenia

    2 łyzeczki
  • soli

    szczypta
  • jajek

    6
  • octu

    1/4 łyżeczki
  • czekolada gorzka

    20 (wiśniowa)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku rozpuścić gorzka czekoladę z Ramą Cremefine do gotowania. Przestudzić. Białka oddzielić od żółtek i ubijać z dodatkiem szczypty soli. Gdy piana będzie sztywna dodać ocet. Cały czas ubijając dodawać kolejno cukier puder, żółtka, i rozpuszczoną czekoladę. Na samym końcu delikatnie wymieszać z przesianą wcześniej mąką połączoną z proszkiem do pieczenia oraz połączyć z wiśniami. Ciasto przełożyć na okrągłą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piecyka nagrzanego do 180ºC na około 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

13.12.2012 11:12
ciasta czekoladowe są pyszne

iknkirke

21.08.2011 12:11
mniam

Małgorzata106

25.05.2011 08:33
pycha

kanu83

19.05.2011 14:04
rewelacja

Baska Kaska

16.05.2011 16:30
bardzo apetyczny

Jolanta_P-S

13.02.2011 15:36
ja bym dodała jeszcze trochę wisni, ale przepis na ciasto fany, dodam sobie do księgi

gosia47-47

06.02.2011 09:37
smacznie wygląda

pioge7

25.01.2011 16:00
palce lizać

IlonaAlbertos

24.01.2011 13:30
Bardzo lubię takie ciasta

amorzenek

26.12.2010 07:41
Rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat