Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bajaderka

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
25 dag
mąka
50 dag
cukier puder
20 dag
jajko
2
proszek do pieczenia łyżka
1
kakao
1 łyżka
mleko
1 szklanka
rum
1 kieliszek
dżem
5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderka

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy a nasępnie siekamy z masłem. Dodajemy jajka i cukier i wyrabiamy na jednolita masę. Ciasto dzielimy na pół i pieczemy dwa placki. Jeden z nich po upieczeniu (musi być ciepły) kruszymy w misce. Dodajemy kakao, posiekane bakalie, mleko i rum i tworzymy z tego jednolitą masę. Drugi placek smarujemy dżemem i zrobioną masą. Bajaderkę oblewamy lukrem i kroimy na porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 26.04.2012 09:12
lubię:)
Krzysztof42 07.10.2010 15:23
sama słodycz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak