Łódki z twarożkiem

Łódki z twarożkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    3
  • śmietany 18%

    50 ml
  • twaróg

    30 (pełnotłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory delikatnie naciąć, polać wrzątkiem, a następnie przelać zimną wodą. Obrać ze skóry, pokroić na ćwiartki i wydrążyć miąższ. Ułozyć na talerzu.

W szklanym naczyniu rozgnieść widelcem twaróg ze śmietaną oraz posiekanymi świeżymi ziołami: szczypiorkiem, koperkiem i bazylią. Przyprawić do smaku solą i mielonym czarnym pieprzem. Wymieszać i nałożyć po porcji twarożku do przygotowanych pomidorów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iiiiii

01.11.2012 08:53
pyszne

IlonaAlbertos

08.10.2011 01:08
Fajne łódeczki :)

Smakosz6

22.07.2011 20:04
robię podobne- ale z ogórków- w mojej księdze- łódeczki z ogórków

Misiek1

26.04.2011 10:54
super przekąska:)

iknkirke

27.03.2011 13:50
smaczne

Mysiunia

26.12.2010 18:37
fajna przekąska:)

banditka

06.09.2010 09:22
fajne :) aż chce się schrupać

cichor

01.09.2010 09:54
proste, niskokaloryczne i smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat