Torcik

Torcik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały zmielone

    25 dkg
  • cukier

    25 dkg
  • pomarańcze

    2 szt
  • cytryna

    1 szt
  • sok pomarańczowy

    1 łyżka
  • woda

    1 łyżka
  • cukier puder

    15 dkg
  • rum

    1/2 kieliszka
  • andrut

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skórkę z owoców cienko skroić i bardzo drobno usiekać. Następnie utrzeć ją z cukrem, sokiem z pomarańczy i cytryny, migdałami oraz rumem. Posmarować masą 3 andruty i złożyć. Czwartym przykryć je. Przygotować lukier z cukru pudru, z jednej łyżki soku pomarańczowego i łyżki wody. Oblać tort lukrem pomarańczowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat