Dżem z pigwy

Dżem z pigwy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pigwa

  • cukier

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

owoce pigwy obrac i pokroic na połowki. Włożyc do duzego garnka i zalac 1 litrem wody. Włożyc do piekarnika i prazyc do miękkosci. Potem przetrzec przez sito. Do miąższu dodac tyle cukru ile on waży, wymieszac dokładnie i przelac do słoików. Pasteryzowac ok 15 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sunnymood

13.09.2013 14:11
unikatowy:)

Stenka

26.09.2012 16:18
smaczne i zdrowe

Kuchareczekjeden

23.03.2011 13:48
pyszny...polecam

AgaS10

23.03.2011 11:26
muszę wreszcie taki zrobić:)

Karolcia12

08.03.2011 21:43
ale smaczne!!!

Beata73

31.08.2010 15:31
pychotka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat