Śledzie z cebulą w oleju z pestek winogron

Śledzie z cebulą w oleju z pestek winogron

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Tradycyjne śledzie w oleju, ale tym razem zamiast oleju rzepakowego użyliśmy oleju z pestek winogron. Mniej wpływa na smak śledzi.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • filety śledziowe

    1 kilogram
  • cebula

    1 kilogram
  • olej z pestek winogron

    500 mililitrów
  • liście laurowe Prymat

    2 sztuka
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    1 łyżeczka
  • owoc jałowca

    5 ziaren
  • Ziele angielskie całe XXL

    5 sztuk
  • nasiona gorczycy Prymat

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Śledzie moczyłem kilka godzin , zmieniając 2-3 razy wodę, następnie osączyłem i pokroiłem na mniejsze kawałki.

Cebulę pokroiłem w dość grube piórka. Sparzyłem je wrzątkiem. Osączyłem.

Listki laurowe, pieprz, jałowiec, ziele angielskie i gorczycę włożyłem do moździerza i utarłem na miazgę.

W słoikach ułożyłem warstwami śledzie, cebulę, utarte przyprawy. Całość zalałem olejem. Słoiki wstawiłem do lodówki na co najmniej 24 godziny.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Babeczka35

3 tygodnie temu
Taki śledzik to ja rozumiem. Uwielbiam :)

Bożena Matuszczyk

5 tygodni temu
Pyszne śledziki i pomysłowo z olejem z pestek winogron.;)

bietka

20.12.2018 21:04
Bardzo smaczne śledziki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat