Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pigwa w syropie

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Pigwa ma wiele pozytywnych właściwości leczniczych. Miąższ pigwy zawiera spore ilości pektyn i witaminy C.

Składniki:

pigwa 1 kilogram
cukier 1 kilogram
cytryna 1 sztuka

Porada

W przepisie opcjonalnie możemy użyć cytrynę.

Przepis i sposób przygotowania na: Pigwa w syropie

Pigwę obrałem, pokroiłem na kawałki po usunięciu gniazd nasiennych. Zasypałem cukrem. Odstawiłem na noc. Następnego dnia zlałem sok. Pigwę przełożyłem do słoików. Sok zagotowałem, gorącym zalałem pigwę. Zapasteryzowałem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 06.11.2018 12:25
Z pigwy zazwyczaj przygotowuję nalewki,w syropie nie robiłam czas na zmiany.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak