Biszkopt orzechowo-kakaowy

Biszkopt orzechowo-kakaowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    7 szt
  • mąka

    5 łyżek
  • cukier

    7 łyżek
  • kakao

    1,5 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • orzechy włoskie

    2 mielone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić białka dodać cukier i żółtka. Ubijać tak długo aż nie będzie ciasto spadać z łyżek z miksera. Mąkę wymieszać z proszkiem,kakao i orzeczami powoli dodawać do jajek i mieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy około 20 min w 170 st.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

[email protected]

19.02.2013 08:52
też taki robię polecam

Krystyna32

27.05.2012 10:15
super

Edyta38

13.04.2011 20:55
przełożyć ulubioną masą i super na niedzielę:)

grazia1

08.04.2011 09:42
robie nieraz taki zawsze wychodzi pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat