Babeczki kruche słone

Babeczki kruche słone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    300 gram
  • margaryna

    150 gram
  • żółtka

    3-4 szt
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posypać stolnicę odrobiną maki, posiekac margarynę, przesiać mąkę oraz sól, dodać zółtka i zagnieść ciasto kruche. Następnie do foremek blaszanych wkładać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Następnie po wystudzeniu można podawać z pastami jajecznymi, twarożkiem jako przekąskę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

29.03.2012 16:49
mniam

LuKaSz4761

20.10.2011 06:07
super przepis na pewno spróbuję, pozdrawiam

Sarenka

22.09.2011 14:08
Super, z nadzieniem mozna zaszalec ;)

anja3107

24.03.2011 10:14
świetne te babeczki

banditka

06.09.2010 09:43
może być twarożek ze szczypiorkiem ozdobiony rzodkiewką lub kawałkiem pomidora albo pasta jajeczna ozdobiona pietruszka :) ja podaje je jako przekąski na party ze znajomymi.

izoldaaa6

05.09.2010 21:01
a jakie nadzienie do nich pasuje ??

Iwusia

31.08.2010 17:30
mniam :) :)

Jolanta40

31.08.2010 14:44
świetne

Kate131

31.08.2010 12:49
fajne

Margo1

31.08.2010 11:29
fajne , wyglądają jak muszelki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat