Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Domowa pasta

5.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Taką pastę można dodawać nie tylko do zup takich jak krupnik czy rosół, ale też do mięs, sosów i makaronów. 

Składniki:

Składniki:

lubczyk świeży
12 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
2 dag
Sklep Prymat
olej rzepakowy
4 łyżki

Porada

Opcjonalnie można dodać trochę pieprzu, cebuli, lub suszone grzyby.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa pasta

Lubczyk dokładnie opłucz, potem osusz papierowym ręcznikiem. Liście drobno pokrój, przesyp do robota kuchennego z ostrzem, dodaj sól, szczyptę pieprzu i olej. Miksuj aż powstanie dość gładka masa. Gotową pastę przełóż do wyparzonego słoiczka, zakręć i przechowuj w lodówce. Do pasty można dodać trochę cebuli lub suszone grzyby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak