Kruszon truskawkowy

Kruszon truskawkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wino białe

    1 butelka
  • cukier

    10 dkg
  • truskawki świeże

    30 (bardzo dojrzałe)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki dokładnie umyć. Kiedy woda z nich spłynie to przesypać cukrem i wstawić do chłodnego pomieszczenia na 3-4 godziny. Następnie zalać winem i ponownie schłodzić. Przelać do dzbanka i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

14.12.2011 09:50
pycha

Agnieszka191

06.09.2010 18:19
to cos dla mnie

pauluna

05.09.2010 10:21
włąsnie podobny zrobiłam ale z morzonych

plocia

01.09.2010 23:08
Renata poczekamy do przyszłego roku, truskawki znów będą

marzencia2007

01.09.2010 12:45
mniam :)

RenataZ-et

01.09.2010 12:21
Mniam, szkoda że już kończą się truskawki... :(

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat