Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wielkanocne cannelloni Zewy

5.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty
10 plaster ( edamski )
jajko ugotowane na twardo
7 szt
natka pietruszki
2 łyżki posiekanej
polędwica wieprzowa
10 plastrów wędzonej surowej
kabanos
10 kawałków
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
do smaku
Sklep Prymat
wasabi
1/2 łyżeczki
majonez
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne cannelloni Zewy

Jajka obrać i pokroić w kostkę ( można użyć siatki do krojenia ).
Dodać posiekaną natkę, oraz wasabi, majonez i przyprawy do smaku.
Wymieszać wszystko i ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.
Na desce położyć plaster sera, na niego plaster polędwicy, w razie potrzeby przyciąć.
Na polędwicy rozsmarować porcję masy jajecznej i na jednym brzegu ułożyć kabanosa.
Zwinąć w roladkę i tak powstanie nasze cannelloni.
Takie cannelloni można przechowywać do dwóch dni w lodówce.



PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak