Sposób przygotowania
Mleko, wodę, 2-3 jajka, sól, cukier i mąkę połączyć w dużej misce, Wymieszać, by powstało niezbyt gęste ciasto.Na koniec dolać olej (jeśli smażymy na teflonowej patelni).
Usmażyć naleśniki na dużej patelni.
Kaustę bez płukania z kwasu zalać wodą i ugotować, ok.20-30 min.
Pieczarki umyć, poszatkować, cebulę obrać, pokroić w piórka i zesmażyć ja, dodając potem pieczarki, pieprz, sól.Dusić razem.Następnie ugotowaną, odciśnietą kapustę, cebulę i pieczarki zmiksować na krem.
Naleśniki smarować niewielką ilością farszu.Dwa boki składać ku sobie i zwinąć w rulon.Panierować w pozostałych, rozkłóconych jajkach i bułce, usmażyć na złoty kolor.
Smacznego:)
Usmażyć naleśniki na dużej patelni.
Kaustę bez płukania z kwasu zalać wodą i ugotować, ok.20-30 min.
Pieczarki umyć, poszatkować, cebulę obrać, pokroić w piórka i zesmażyć ja, dodając potem pieczarki, pieprz, sól.Dusić razem.Następnie ugotowaną, odciśnietą kapustę, cebulę i pieczarki zmiksować na krem.
Naleśniki smarować niewielką ilością farszu.Dwa boki składać ku sobie i zwinąć w rulon.Panierować w pozostałych, rozkłóconych jajkach i bułce, usmażyć na złoty kolor.
Smacznego:)
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Margo1
monisia1977
banditka
SmakolykiJoanny
izoldaaa6
Justyna70
kasiurek
cukiereczek
Konto zablokowane