Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik waniliowy z czekoladową nutą Zewy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser na sernik 1 kg
jajko 6 szt
mleko 1,5 szk
olej rzepakowy 1/2 szk
budyń waniliowy 3 op
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
cukier 1 szk
czekolada 3 łyżki w proszku
herbatniki 36 szt
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik waniliowy z czekoladową nutą Zewy

Blaszkę o wymiarach 32 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Nastawić piekarnik na 170 stopni.
Na dnie blaszki ułożyć dwie warstwy ciastek.
Do miski włożyć żółtka jajek, budynie, wlać ekstrakt, mleko i olej i wymieszać.
Dodać ser i wymieszać ale tylko do połączenia składników.
Ubić pianę dodając cukier.
Pianę delikatnie połączyć z masą serową i wyłożyć prawie całą masę na ciastka.
W pozostałej części wymieszać czekoladę w proszku i rozsmarować widelcem.
Blachę wstawić do piekarnika i piec sernik około 70 minut.
Sernik wystudzić i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak