Przepis i sposób przygotowania na: Pianka na biszkopcie
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, mieszając dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ubić białka, połączyć z ciastem piec w temp.170 stop.
Pianka I
Żelatynę rozpuścić w gotowanej wodzie, ostudzić.
Białka ubić z cukrem na sztywno, dodając żelatynę, odstawić.
Ostudzony biszkopt, posmarować dżemem truskawkowym.
Na dżem wyłożyć piankę białą.
Na piankę białą, wyłożyć piankę żółtą, białka jaj ubić na sztywno, dodać galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1 szklance wody, tężejącą galaretkę dodawać do ubitych białek, wymieszać.
Galaretkę wiśniową, przygotować według przepisu na opakowaniu.
Tężejącą galaretką polać wierzch ciasta.