Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy a’la puszkin

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 500 g
cebula 1 szt
olej rzepakowy 2 łyżki
cieciorka konserwowa 1/2 puszki
groszek konserwowy 1 mała puszka
kukurydza w puszce 1 mała
mąka 1 łyżka
rosół drobiowy
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy a’la puszkin

Żołądki drobiowe oczyszczamy, kroimy w paski.
Cieciorkę, groszek i kukurydzę osączamy z zalewy, zalew nie wylewamy.
Cebulę siekamy i lekko szklimy na rozgrzanym oleju.
Dodajemy pokrojone mięso, smażymy przez kwadrans, często mieszamy, oprószamy solą i pieprzem, mieszamy. Dodajemy mąkę, dokładnie łączymy z mięsem. Dodajemy zalewy, uzupełniamy rosołem do stanu 1,2-1,5 litra. Dusimy pod przykryciem przez dwa kwadransy na średnim ogniu, później redukujemy płomień do najmniejszego i dusimy kolejne 30 minut. Często mieszamy, by sos nie przypalił się. W między czasie dodajemy obie papryki i lubczyk.
Całość doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 25.03.2018 20:18
Ciekawie wygląda. ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak