Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cukierkowo - wiśniowa fantazja Zewy
W reszcie mleka wymieszać budynie i dodać opcjonalnie trochę cukru do smaku.
Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń i gotować kilka minut cały czas mieszając.
Zakryć dokładnie budyń w garnku i wystudzić.
Wszystkie słodycze zmiksować w rozdrambiaczu.
Miękkie masło utrzeć, potem dodawac porcjami budyń i wymieszać do połączenia składników.
Dodać rozdrobnione słodycze i wymieszać masę.
Białka ubić na sztywno z cukrem.
Dodawać po jednym żółtku.
Potem dodawać porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i budyniem, delikatnie wymieszać.
Formę o wymiarach 32 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto.
Biszkopt piec 40 minut w 160 stopniach.
Upieczony biszkopt wystudzić, przekroić na dwa placki.
Do blaszki włożyć papier na którym piekł się biszkopt.
Ułożyć na nim w blaszce pierwszy placek, nasączyć go i wyłożyć połowę masy.
Na masie ułożyć porcję wiśni i posypać wiórkami czekoladowymi.
Zakryć drugim plackiem, nasączyć go i znów wyłożyć masę, wiśnie i posypać po wierzchu wiórkami.
Ciasto schłodzić w lodówce.
Kroić najlepiej w kostkę.