Krokiety z kapustą, pieczarkami i papryką

Krokiety z kapustą, pieczarkami i papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • naleśniki

    7 sztuk
  • kapusta kiszona

    400 g
  • pieczarki

    100 g
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • olej do smażenia

  • sól i pieprz

    do smaku
  • Lubczyk Prymat

    1 łyżka

Panierka

  • jajka

    3 sztuki
  • bułka tarta

    ok. 150 g

Dodatkowo

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na podgrzanym oleju, po czym dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i dusimy, aż będą miękkie.

Następnie dodajemy pokrojoną w małe kostki paprykę i pokrojoną kapustę kiszoną i podsmażamy przez ok. 10 minut w razie potrzeby dolewając trochę oleju. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem.

Tak przygotowany farsz wykładamy na naleśniki, rozkładając równomiernie. Dwa boki naleśnika składamy do środka, następnie zwijamy w rulon.

Krokiety panierujemy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat