Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chrupiące batoniki śniadaniowe

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki kukurydziane
100 g
żurawina suszona
100 g
orzechy laskowe
40 g
sezam
40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące batoniki śniadaniowe

Płatki kukurydziane klasyczne rozgniatamy niezbyt drobno.

Żurawinę, orzechy i sezam umieszczamy w malakserze i miksujemy przez ok. 5-7 minut do utworzenia jednolitej pasty (czas zależy od mocy posiadanego malaksera).

Przygotowaną masę dodajemy do pokruszonych płatków i wyrabiamy do połączenia.

"Ciasto" dzielimy na 6 równych części, z każdej z nich zwilżoną dłonią formujemy batoniki.

Podajemy od razu lub po schłodzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak