Składniki
Kalkulator jednostek
kg
kostka
gr
gramów
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
Karczek
1 kg -
cebula
1 szt. -
czosnek
4 ząbki -
bulion
200-300 ml -
Przyprawa do karkówki klasyczna
4 łyżki -
sos barbecue
100 ml -
sól
Buraki z miodem i tymiankiem
-
buraki
4 szt. (małe) -
czosnek
2-3 ząbki (plastry) -
miód
3-4 łyżki -
sok z cytryny
1 szt. -
oliwa z oliwek
-
sól
-
pieprz czarny mielony
-
tymianek Prymat
Sposób przygotowania
Jeśli to konieczne dodaj wody, żeby mięso pozostało soczyste.
Wyciągnij upieczone mięso na talerz i poszarp na drobne kawałki. Polej mięso sosem powstałym podczas pieczenia i wymieszaj.
Umyj i obierz buraki - gotuj je przez 10-15 minut. Przygotuj marynatę z oleju, miodu, soku cytrynowego, tymianku i czosnku oraz świeżo mielonego pieprzu. Dodaj sól.
Pokrój buraki na plastry, ułóż na naczyniu do zapiekania, zamarynuj i piecz przez 20 minut w temperaturze 150 stopni.
Pulled pork podawaj z kluskami ziemniaczanymi i burakami w miodzie.
Komentarze (0)
Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Nie masz konta? Zarejestruj się