Sposób przygotowania

Wypłucz mięso, osusz je, obtocz w mieszance przypraw do karkówki i włóż do naczynia. Dodaj cebulę i czosnek i polej całość sosem barbecue. Przykryj i piecz przez ok. 6-8 godzin w piekarniku nastawionym na 130-150°C.
Jeśli to konieczne dodaj wody, żeby mięso pozostało soczyste.
Wyciągnij upieczone mięso na talerz i poszarp na drobne kawałki. Polej mięso sosem powstałym podczas pieczenia i wymieszaj.

Umyj i obierz buraki - gotuj je przez 10-15 minut. Przygotuj marynatę z oleju, miodu, soku cytrynowego, tymianku i czosnku oraz świeżo mielonego pieprzu. Dodaj sól.
Pokrój buraki na plastry, ułóż na naczyniu do zapiekania, zamarynuj i piecz przez 20 minut w temperaturze 150 stopni.

Pulled pork podawaj z kluskami ziemniaczanymi i burakami w miodzie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !