Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewajka na żeberkach

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 800 gram
ziemniaki 650 gram
kiełbasa śląska 300 gram
żurek 400 ml (w butelce)
jajko 6 szt
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat kilka szt
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewajka na żeberkach

Mięso dokładnie umyć, zalać zimną wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz sól i gotować około 70 minut.
Ziemniaki pokroić w kostkę, kiełbasę w ćwierćplasterki. Dodać do gotującego się wywaru. Dodać również majeranek. Gotować 20 minut. Następnie wlać żurek razem z mąką z dna i gotować 5 minut.
Jajka ugotować na twardo, pokroić na spore kawałki, dodać do zupy. Przyprawić zalewajkę świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak