Pstrąg z Pustelni (koło Kazimierza Dolnego) z racuchem kukurydzianym i sałatką z dodatkiem pachnotki

Pstrąg z Pustelni (koło Kazimierza Dolnego) z racuchem kukurydzianym i sałatką z dodatkiem pachnotki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z pstrąga

    250 g
  • jajko

    1 szt.
  • mąka kukurydziana

    100 g
  • jogurt naturalny

    100 g
  • proszek do pieczenia

    1/4 łyżeczki
  • papryka wędzona

    1 szczypta
  • czosnek

    1 ząbek
  • cebula biała

    25 g
  • pachnotka

    1 g
  • miód lipowy

    3 g
  • olej rzepakowy

    3 g
  • oliwa z oliwek

    5 łyżek
  • oliwa z pestek dyni

  • soliród

    1 g
  • zielona rzodkiew

    3 plastry

Sałatka pomidorowa (100 g)

  • pomidor

    1 szt.
  • cebula biała

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z pstrąga nacieramy czosnkiem i masłem i pieczemy w 200˚C przez 10minut. Mąkę kukurydzianą, jajko, jogurt i proszek do pieczenia mieszamy ze szczyptą wędzonej papryki. Masę wylewamy na patelnię i smażymy przez chwilę na oleju rzepakowym, następnie pieczemy. Pomidora i cebulę kroimy w kostkę, siekamy pachnotkę i mieszamy wszystkie składniki, dodając miód i oliwę.
Wszystko układamy warstwowo na talerzu, dekorujemy solirodem i rzodkiewką zieloną. Na końcu polewamy rybę oliwą dyniową.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Doradca Smaku
Soliród możesz zastąpić lubczykiem, a pachnotkę - natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat