Sposób przygotowania

Pieczarki kroimy na plastry i smażymy na suchej patelni, aż puszczą wodę. W trakcie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie przekładamy na talerz.
Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w mniejszą kostkę, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie warzywa smażymy na rozgrzanym oleju na patelni po smażeniu pieczarek. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i doprawiamy do smaku papryką słodką. Po chwili dodajemy pieczarki i smażymy razem.
Wątróbkę obtaczamy w mące. Smażymy na oleju rozgrzanym na drugiej patelni. Usmażoną wątróbkę przekładamy do warzyw, mieszamy.
Całość zalewamy rosołem, mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku majerankiem.
Gotowe danie dekorujemy natką pietruszki. Podajemy z ogórkami konserwowymi.

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Ależ smakowity gulasz, porywam troszeczkę.;)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Bardzo smaczny obiadek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !