Sałatka z warzyw i wędlin

Sałatka z warzyw i wędlin

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mrożone warzywa

    300 g
  • sól

    0,5 łyżeczki
  • Makaron kolanka

    100 g
  • olej

    4 łyżki
  • szynka gotowana

    300 g
  • kiełbasa chuda

    200 g
  • pieprz biały Prymat

  • rzodkiewki pokrojone w plasterki

    1 pęczek
  • ocet winny

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Warzywa dusić 10 min. w 4 łyżkach lekko osolonej wody.
2. Makaron ugotować z kilkoma kroplami oleju.
3. Do wywaru z duszenia warzyw dodać olej, ocet, ocet oraz pieprz.
4. Wędlinę pokroić w kostkę i wymieszać z warzywami i makaronem. Następnie wszystko wymieszać i sałatkę odstawić na 10 minut.
5. Rzodkiewki pokroić w plasterki do dodać do sałatki bezpośrednio przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia47-47

14.11.2010 11:45
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat