Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Udziec z indyka w pomidorowym curry

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka
500 g bez kości i skóry
cebule
2 sztuki
ząbki czosnku
3 sztuki
imbir
3 cm świeżego
papryczka chili
1/2 sztuki
pomidory krojone z puszki
400 g
pomidory suszone Smak
5 sztuk
pasta curry
1 łyżka czerwonej
mleko kokosowe
250 ml
suszone pomidory z czosnkiem
2 łyżeczki i z bazylią
chili Prymat
1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sól i pieprz
masło klarowane
śmietana 30%
ryż ugotowany

Porada

Danie w stylu indyjskim. Rozgrzewając i bardzo smaczne.

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z indyka w pomidorowym curry

Mięso pokroić w kostkę , przyprawić czerwoną pastą curry, chili, słodką papryką oraz curry, wymieszać.

Cebulę pokroić w kostkę , czosnek w plasterki, imbir i papryczkę chili posiekać drobno.

W głębokiej patelni lub woku rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę dodając w połowie smażenia czosnek z imbirem i papryczką chili.

Dołożyć mięso, smażyć na rumiano.

Całość zalać krojonymi pomidorami oraz mleczkiem kokosowym.
Dołożyć pokrojone w paski suszone pomidory z oleju.
Dusić na minimalnym gazie kolejne 15-20 min.

Doprawić suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, solą i pieprzem.

Curry podawać z porcją ryżu i łyżką słodkiej śmietanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak