Przepis i sposób przygotowania na: Pizza na puszystym cieście z sosem śmietanowym, podgrzybkami i fetą
Wlewamy masło , mleko oraz wbijamy jajka.
Wyrabiamy gładkie , odchodzące od dłoni ciasto.
Odstawiamy na 1 godz w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Sos: Śmietanę dokładnie mieszamy z majonezem , koperkiem oraz pieprzem.
Dodatki: Większe grzyby przekrawamy na pół ,ser feta rwiemy na małe kawałki , obraną cebulę kroimy w piórka
Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części , wałkujemy okrągłe placki o ok 2 cm grubości , ranty zawijamy.
Środek pizzy smarujemy sosem śmietanowym , posypujemy mozzarellą.
Układamy grzyby , fetę oraz cebulę.
Pieczemy 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.